CE-certificaat

Om een CE-certificaat te krijgen, zijn er een aantal zaken waar een product aan moet voldoen. Dit is per productgroep anders, maar houdt wel altijd in dat een product veilig moet zijn en de producent dient dit te kunnen onderbouwen.

Om precies te zijn houdt het algemeen veiligheidsvereiste in dat de producent aan kan tonen aan welke normen het product voldoet en waarom dat voldoende is om het product “veilig” te noemen. Ook moet dit voor andere partijen toetsbaar zijn. Dat wil zeggen dat de bronnen die een producent gebruikt controleerbaar moeten zijn en beschikken over een maatschappelijk draagvlak hebben.

De producten van EVEAR B.V. zijn CE-gekeurd en veilig bevonden door een specialist. Iedereen kan de documentatie van de CE-keuring inzien op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op.


RoHS markering

Het RoHS-markering is een richtlijn voor het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in producten. Het doel is om het gebruik van deze stoffen zoveel mogelijk te beperken.

EVEAR B.V. is ook op deze richtlijn gecontroleerd en heeft goedkeuring gekregen deze markering plaatsen op haar producten. Dat wil zeggen dat de producten van EVEAR B.V. op een veilige manier worden geproduceerd en dat hierbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. Dit doen wij door onze geheel nieuwe manier van produceren van verschillende designs. Het produceren van de klokken gebeurt zonder laser of andere vorm van productie waarbij schadelijke stoffen vrijkomen.

Kortom, de producten van EVEAR B.V. zijn gekeurd en veilig bevonden voor iedereen. Wij dragen deze certificaat en markering met trots en onderscheiden ons hiermee van veel andere groothandels.


WEEE-richtlijn

Al onze producten voldoen aan de WEEE-richtlijn. Dit houdt in dat wanneer je product na een lange tijd defect gaat, je het product niet hoeft af te danken. Je kunt het product inleveren bij een afvalbrengstation, waar de verschillende onderdelen nog gerecycled kunnen worden. Zo verminderen we verspilling en afval!


Overige symbolen: recyclebaar

Op de achterkant van onze klokken vind je de welbekende “recycle” logo, drie pijlen in een driehoek. Deze sticker gebruiken wij om aan te geven dat al onze producten recyclebaar zijn én van gerecycled materiaal zijn gemaakt.


Overige symbolen: Quality control

Voordat we onze producten verpakken en verzenden naar de klant, controleren wij altijd de kwaliteit van het product. We testen of een klok werkt door er een batterij in te doen en we kijken of het mechanisme werkt door de wijzers op tien over twee te zetten. Als laatste bekijken we, voor de productie, of de lp’s die we gebruiken niet ernstig beschadigd zijn of grote krassen hebben. Zo garanderen wij dat we een product leveren wat werkt en van goede kwaliteit is.


Overige symbolen: made in EU

Wij vinden het belangrijk om een goed overzicht te hebben over de productie. Daarom hebben wij onze machines in nl staan

Onze producten hebben allemaal een “made in EU” sticker op de achterkant. Dat betekent dat al onze producten geproduceerd zijn in de EU, en in ons geval zelfs gewoon in Nederland. Wij vinden het belangrijk om een goed overzicht te hebben over de productie. Daarom hebben wij onze machines in nl staan.


De handleiding

Op de achterkant van de doos vind je de handleiding. In de handleiding lees je alles was belangrijk is voor het gebruik en recyclen van je klok. Ook het instellen van de klok en het gebruik van de elektronische apparatuur wordt hierin beschreven.