Onze missie

Bij EVEAR B.V. hebben wij een duidelijke missie: wij willen de wereld een beetje mooier en schoner maken door grondstoffen te recyclen en hier mooie producten van te maken die goed zijn voor mens én milieu. Binnen deze missie zijn twee delen te onderscheiden, namelijk mens en milieu. Hoe we onze missie verwezenlijken, lees je hieronder.

Mens

De productie van de klokken gebeurt bij wijze van spreken, gewoon om de hoek. In onze fabriek hier in NL maken wij met een gezellig team de mooiste klokken met unieke designs in een veilige werkomgeving met de juiste productieomstandigheden.

We willen graag blije gezichten op onze werkvloer. Daarnaast werken we klantgericht en doen we alles voor een lach op het gezicht van onze klanten.

Milieu

Al onze producten, zowel de klokken als de plectrums, worden gemaakt van gerecycled materiaal. Voor de productie gebruiken wij bijvoorbeeld oude lp’s. Het gaat hier om vinylplaten die geen enkele verzamelaar wilt hebben en die dus gered zijn van de afvalberg. Deze vinylplaten zijn uitermate geschikt voor het maken van nieuwe producten, denk aan onze klokken en plectrums.

Natuurlijk ontstaat er afval bij het maken van een klok. Er moet immers een vorm gemaakt worden waarbij delen van de plaat weggehaald worden. Dit afvalmateriaal is gelukkig geen verloren materiaal bij EVEAR B.V. Wij verzamelen dit materiaal om deze in de toekomst weer te kunnen gebruiken voor nieuwe producten. Dit maakt ons een maatschappelijk verantwoorde onderneming die streeft naar een Zero Waste productie.

Naast het hergebruiken van de vinylplaten zijn ook de uurwerken met de ISO 14001 norm gecertificeerd. Dit houdt in dat doormiddel van een milieuzorgsysteem de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd zullen worden.